Groep 1/2a werkt over het boek "Wat nu Olivier?"

Dit boek gaat over Olivier, hij vindt een geel blaadje. Het blaadje waait weg en Olivier gaat erachter aan.
Hierdoor raakt hij verdwaalt in het bos. Uiteindelijk vindt hij zijn ouders weer en geeft ze een dikke knuffel.
Iedere dag lazen we een stukje uit dit boek en intussen kennen we het al aardig uit ons hoofd. In de poppenhoek speelden we Oliver en zijn papa en mama na. Ook in "de Olivierhoek" speelden we het verhaal na m.b.v. handpoppen. Leuk hoor!

Ook hebben een gezellig herfstontdekhoek in de klas. De herfst staat namelijk centraal in het boek. Zoals u op de foto's kunt zien hebben we hier allemaal leuke herfstspelletjes gespeeld! Het weegspelletje hebben we gezellig met stagejuf Willemijn gespeeld. Wat vonden we het trouwens weer leuk om een stagejuf in de klas te hebben! Wat hebben ervan genoten!


Weet u al dat Judith zo "leesknap" is? Elke keer als ze een boekje bijna uit heeft, mag ze deze voorlezen voor de klas. Het was de vierde keer dat ze dit mocht doen en wat heeft ze er weer van genoten! Ze stroopte vooraf haar mouwen op,  ging in kleermakerszit zitten en deed haar haar goed en daar ging ze van start... Haha, wat deed ze het goed! Als beloning kreeg ze van heel de klas een groot applaus! Wat was Judith trots;-) Zie foto!

Intussen hebben we nog enkele lessen kunst gekregen bij juf Elsbeth over Wassily Kandinsky. Vooraf hebben we zijn levensverhaal gehoord en verschillende van zijn kunstwerken bekeken. Mooi en indrukwekkend hoor! We hebben zijn kunst weer nagemaakt en dit hangt mooi te pronken in de hal! Zie de foto's hiervan;-)
Bij juf Janinka kregen we enkele lessen over Mozart en hierbij mochten we langzaam en snel (op zijn muziek) op onze stoel trommelen. We kregen hier een beetje de slappe lach van. Vooraf las de juf een boekje voor over de levensgeschiedenis van Mozart. Vanwege zijn "250e verjaardag" is er een leuk en begrijpelijk boekje uitgebracht voor kinderen. Echt een aanrader! Ook mochten we een keer op verschillende instrumenten Mozart nadoen. We waren een heus orkest met een echte dirigent. Hierbij mochten we hard of zacht spelen op teken van de dirigent en maakten we hoge en lage tonen. In de toekomst gaan we zo ook spelenderwijs om met Bach en Beethoven! De kinderen vinden het  over het algemeen interessant en leuk; het is vaak lachen geblazen, want het gaat natuurlijk hier en daar weleens fout;-) Het plezier maken tijdens de muziek en het samen beleven daarvan staat voorop! Klik hier voor al die leuke foto's!