1/2a De eerste schoolweek

De eerste schoolweek

De meeste kinderen hadden er weer zin in hoor! Er waren er ook die het een beetje spannend vonden, maar binnen een dag had een ieder het (weer) naar zijn zin! Wat fijn!

Deze weken werken we over thema school en ook een beetje over ons klassenthema: floddertje. Voorlezen neemt bij onze thema's een belangrijke plaats in. Daarom hebben we leuke boekjes opgezocht, om zo te werken aan de woordenschat. Het boekje Saar en floddertje vinden we erg leuk en vieze floddertje vinden we vooral grappig! In de poppenhoek hebben we een leuke sophoek gemaakt en zo konden we zelf floddertje en haar mama naspelen!

Voor het vak "wereldorientatie" krijgen we 1 keer in de week een les over kunst. Juf Elsbeth heeft de kinderen kennis laten maken met Piet Mondriaan. Op de foto's kunt u zien hoe de kinderen een schilderij onthullen van Piet Mondriaan. De kinderen bekeken wat ze in het schilderij zagen. Bij groep 1 lag de nadruk op de kleuren en bij groep 2 op de figuren (vierkant, rechthoek) en diverse lijnen. De kinderen hebben er een mooi werkje en groepswerk van gemaakt. In de tekenhoek hebben de kinderen zelf een mooie Mondriaan ingekleurd of getekend. We zijn nu zelf echte kunstenaars!
Bij juf Janinka zijn de lessen kunst meer gekoppeld aan (klassieke) muziek; teken wat je voelt bij deze muziek, beweeg eens op deze muziek, welke muziekinstrumenten horen we en wie wil mee spelen op deze instrumenten? etc. Wat genieten we met 'zn allen van deze lessen!Ook zijn er al enkele jarigen geweest. Juf Henny was jarig en daarom trakteerde zij ons op een heerlijk ijsje!
Mmmm! Wat was dat genieten!  Wat een leuke eerste week zo! Wilt u mee genieten? Klik hier voor de foto's!